chatbot of voice assitant nodig? Ik help je graag als

Chatbot Consultant

Image

Waarom een chatbot

Conversational interfaces zijn hot. Met een chatbot of voice assistent kun je je klanten via bestaande contactopties zoals live chat, Whatsapp en Facebook Messenger ineens 24/7 support bieden. Voorheen hield die ondersteuning op wanneer de klantenservice gesloten was. Die tijd ligt definitief achter ons.

Hoe begin je eigenlijk met een chatbot? Dat begint met het beantwoorden van deze drie vragen: 

 • Welk klantprobleem gaat de chatbot oplossen? 
 • Wanneer is de chatbot succesvol?
 • Is er conversational draagvlak organisatiebreed?

Meer informatie

Gebruik voice assistants stijgt snel

Omdat het gebruik van voice assistants zoals de Google Assistant en Apple's Siri relatief nieuw is in Nederland, deel ik graag wat cijfers uit het dit jaar gepubliceerde Small Talk rapport van Capgemini:
 1. 50% gebruikt voice assistant sinds dit jaar
 2. 70% is tevreden over de huidige voice assistant
De vraag is dus niet zozeer of het grote publiek deze technologie en masse gaan omarmen maar meer wanneer dat het geval is.

Het fijne is dat moderne chatbot frameworks waar je je dialogen in ontwerpt doorgaans makkelijk integreerbaar zijn met spraakassistenten. Zo heeft Google de integratie van de Google Voice Assistant kinderlijk eenvouidig gemaakt in Google chatbot framework Dialogflow.

Wat doe ik als chatbot & voice consultant

De technologie waar chatbots en voice assistants gebruik van maken is relatief nieuw. De ontwikkeling gaat ondanks dat zeer hoog tempo. Ik doe sinds 2017 ervaring op met verschillende conversational platformen.

Mijn kracht ligt met name bij:

 • ondersteuning bij definiëren van conversational visie & strategie
 • het realiseren van chatbot & voice concepten in chatbot frameworks
 • teams ondersteunen met chatot en voice kennis en ervaring
 • business vragen vertalen naar werkende chatbot / voice oplossingen
 • hulp bij het maken van conversational keuzes met betrekking tot technologie, ux en operationele impact


Ik adviseer dus niet alleen, ik kan chatbots en voice assistants ook voor je maken. Ik laat zien hoe het echt werkt voor de eindgebruiker. De rol van Product Owner Conversational AI vul ik ook graag in wanneer er een dedicated agile scrum team beschikbaar is.

CHATBOT TEAM

Uiteindelijk zal een team dat in nauw contact staat met stakeholders en gebruikers van de chatbot bepalend zijn voor het succes. Denk aan de volgende rollen:
Scrum Master & Product Owner
Front & back-end developers
UX'er & Conversational copy writer
Conversational expert & strateeg

De weg naar kennisoverdracht

Ik ben beschikbaar als freelance chatbot consultant voor organisaties waar geen of te weinig kennis over dit onderwerp beschikbaar is. Wanneer je voorziet dat conversational ai een core proces gaat worden adviseer ik altijd om zo snel mogelijk te starten met kennisoverdracht. Daarmee leer je snel op eigen benen te staan en ben je minder afhankelijk van mijn kennis en denkwijze.

Wat doe ik hier zoal voor:

 • Directe kennisoverdracht aan collega's
 • Inspiratie sessies over artificial intelligence, chatbots en voice
 • Chatbot workshops geven
 • Documentatie aanmaken
 • Toegang tot mijn netwerk en informatiebronnen
 • Helpen opzetten van visie, strategie, doel, kpi's

KOFFIE & KENNISMAKEN

Interesse? Ik kom graag langs om onder het genot van een bak koffie kennis te maken met jullie organisatie. Ik hoor namelijk graag waar uitdagingen liggen zodat we er samen achter kunnen komen waar een chatbot of voice assistant waarde kan genereren. Staat de koffie aan?

P.S.: Thee of een ander drankje mag natuurlijk ook!

Valkenboskade 672, 2563 JR, Den Haag

Ik help organisaties graag met het opzetten van chatbots, voice assistants en digitale service & sales concepten. Daarnaast deel ik mijn expertise ook graag om bestaande digitale omgevingen zoals webshops, self-service functionaliteit en mobiele apps te optimaliseren.

 

© Copyright 2010 - 2023 Louis Jansen Digital Consultancy

Search