interm of freelance opdracht? Ik help je graag als

Freelance Product Owner

Image

Het start met een product visie

Als Freelance Product Owner start ik graag met een Product Visie. Zonder duidelijke visie is het voor een team, stakeholders en eindgebruikers onduidelijk waar het product of de service zich naartoe ontwikkeld, waarom en tot welk product goal dit moet gaan leiden.

Een product visie helpt ook bij het valideren van nieuwe epic, features en user stories. Passen ze in de product visie. Of is een update van die visie nodig om het geheel weer te laten kloppen?


Voordelen van de ontwikkeling van een product visie:

 • Duidelijkheid en transparantie creëren 
 • Help bij valideren van nieuwe epics en features
 • Draagt bij aan behalen van product goal

Aan de slag met de product backlog

Ik kom allerlei situatie tegen. Vaak is er wel een scrumteam. Maar wordt er lang niet altijd gewerkt op basis van een product backlog. Is die er niet, dan wil ik die uiteraard maken. Is die er wel dan loop ik alle epics, features en user stories na.

Ieder item dient in mijn optiek direct of indirect een bijdrage te leveren aan de product goal. Daarnaast is het ook van belang dat de volgorde van de backlog klopt. Items met de beste verhouding van value, wat lever het op, en effort, hoeveel inspanning is er nodig om dit te maken, horen bovenaan te staan.

De waarde van een epic of feature bepaal ik graag met stakeholders. De effort laat ik graag aan het team over tijdens een refinement-sessie.

Een PSPO certificaat is mooi, maar iets dat niet te certificeren is, is de agile mindset

Hoe ben ik als freelance product owner

Ik ben bovenal een mensenmens. Het zijn de mensen die de service of het product maken. De verwachtingen van een team mogen van mij hoog zijn, zonder plezier en goede chemie tussen mensen in dat team, zal het resultaat onder druk komen te staan.

Mijn kracht ligt vooral bij:

 • zorgen voor goede sfeer in een team
 • neerzetten van heldere product visie en strategie
 • input vragen aan het team en stakeholders zodat het iets is van ons samen
 • geen angst om beslissingen te nemen

Ik verwacht van mensen in een scrum team de wil om continue te verbeteren. Dat gaat voor mij over het product of de dienst én ook hoe we dat als team samen doen. Hiervoor vorm ik graag een goede tandem met de Scrum Master of Agile Coach van het tream.

SCRUM TEAM

Als interim Product Owner kan ik uiteraard niet zonder een fantastisch team. Scrum is voor mij geen exacte wetenschap. Ik ben dan ook groot fan van het uitgangspunt "the only constant is change". Het team bepaalt met elkaar de prettigste manier van werken. Die kan morgen weer anders zijn dan vandaag als het team en het resultaat daar beter bij vaart.
Continuous improvement
Inspect & adapt
Predictability & reliability

Ervaring als product owner

Ik heb ervaring als Interim Product Owner in de volgende branches:

 • Telecom
 • Finance
 • Verzekeringen
 • Travel
 • Health

 

Door mijn brede ervaring in ecommerce en online service rollen neem ik kennis mee van o.a. conversie optimalisatie, web analytics, seo, sea, affiliate marketing, enterprise & onsite search, customer journey optimalisatie gecombineerde met business analyse en solution architectuur.

Ik werk vaak voor corporates waarin meerdere value streams, clans of afdelingen met elkaar samenwerken. het afstemmen van features en epics met andere product owners in het geval van afhankelijkheden hoort daar uiteraard bij.

Werk locatie

Woonachtig in de hofstad ben ik vooral actief als Freelance Product Owner in de regio Den Haag.

 

Als papa vind ik het namelijk ook fijn om quality time met mijn dochter te besteden. Remote en hybride werkvormen passen daarom goed bij me. En vanzelfsprekend wil ik mijn team, stakeholders en het liefst ook klanten regelmatig fysiek kunnen ontmoeten.

KOFFIE & KENNISMAKEN

Interesse om mij in te huren als Freelance Product Owner uit Den Haag ? Ik kom graag langs om onder het genot van een bak koffie kennis te maken.

P.S.: Thee of een ander drankje mag natuurlijk ook!

Valkenboskade 672
2563 JR Den Haag

Ik help organisaties graag met het opzetten van chatbots, voice assistants en digitale service & sales concepten. Daarnaast deel ik mijn expertise ook graag om bestaande digitale omgevingen zoals webshops, self-service functionaliteit en mobiele apps te optimaliseren.

 

© Copyright 2010-2023 Louis Jansen Digital Consultancy. All Rights Reserved

Search