Online marketing blogs

Werkt affiliate marketing echt

Werkt affiliate marketing echt (en andere veelgestelde vragen)

Omdat volgens data uit Google er veel vragen leven over affiliate marketing help ik je graag met mijn antwoorden op deze vragen. Mis je een antwoord, of is iets onduidelijk, laat het me weten.

 

Werkt affiliate marketing echt

Zeker! Voor advertisers is affiliate marketing een welkome aanvulling in de online marketing mix. Wel geldt dat een duidelijk affiliate beleid en goed contact met publishers van groot belang is om dit kanaal succesvol te maken en houden. Wat je erin stopt haal je er ook uit. Voor publishers is het een kans om bestaande content te benutten in relatie tot een product of dienst van een advertiser.

Heb je bijvoorbeeld een website met content over reizen naar Zuidoost Azië, dan zijn affiliate links naar advertisers in de reisbranche een mooie kans om wat bij te verdienen.

 

 

Hoe beginnen met affiliate marketing

Het korte antwoord is: sluit je aan bij een affiliate netwerk. Meld je daar aan bij advertisers die producten of diensten verkopen die relevant zijn in relatie tot de content van jouw website. Plaats vervolgens affiliate links op relevante pagina's naar relevante pagina's van de advertiser en je bent begonnen. Wil je meer informatie, stuur me dan een bericht.

 

 

Hoe werkt affiliate marketing bij Bol.com

Functioneel gezien werkt dit hetzelfde als affiliate marketing via een affiliate netwerk. Met het verschil dat Bol.com haar eigen affiliate programma heeft en dus niet werkt via een bestaand netwerk. Meer informatie vind je op https://affiliate.bol.com/nl/.

 

 

Is affiliate marketing moeilijk

Nee, maar je hebt wel wat basiskennis nodig. Affiliate marketing werkt op basis van cookies of fingerprint techniek zodat bezoekers na een klik van website A naar B op een later moment herkend kunnen worden bij een aankoop op website B. Ook is het handig om de belangen van alle betrokken partijen, advertiser, publisher en affiliate netwerk, goed te begrijpen.

 

 

Wat is affiliate marketing

Hier heb ik een uitgebreide blog over geschreven onder de titel wat is affiliate marketing. Hierin leg ik alles uit over het meten van effectiviteit, ontdubbelen van orders, attributie modellen en nog veel meer. Veel leesplezier!

 

 

Wat zijn goede tips voor affiliate marketing

Er is niet één generieke aanpak voor affiliate marketing die voor iedereen werkt. Tips geef ik graag, maar wel op basis van het doel dat je wilt bereiken en hoe affiliate marketing zich verhoudt of zou moeten verhouden tot andere online marketing activiteiten die je doet. Meer weten? Ik help je graag dus stuur me een bericht.

 

Valkenboskade 672
2563 JR Den Haag

Ik help organisaties met het opzetten van chatbots, artificial intelligence, digitale service en sales concepten. Daarnaast deel ik mijn expertise ook om bestaande websites, webshops, self-service functionaliteit en mobiele apps te optimaliseren.

 

© Copyright 2010-2024 Louis Jansen Digital Consultancy. All Rights Reserved