Social media blogs

Google Glass - T-Mobile Glass

Er was eens een bril...Google Glass

Als ik met deze blog de indruk wek dat ik een Google Glass heb, dan moet ik je teleurstellen. Hoe kom ik dan aan zo'n multi-cool device? Gewoon omdat ik bij een heel gaaf bedrijf werk, waar leuke mensen werken met nog leukere kinderen.

 

Tim Huigsloot over Google

Tim Huigsloot en Ruud Huigsloot

Een van die kinderen is Tim, zoon van internet-sexueel en collega Ruud Huigsloot. Tim besloot zijn spreekbeurt over Google te houden. De reactie van de juf "Over Google? Daar valt toch niet zoveel over te vertellen?" zorgde ervoor dat vader Ruud een oproep op Google Plus deed om te vragen of iemand zijn Google Glass ter beschikking wilde stellen voor de spreekbeurt van zijn zoon. Het resultaat was dat Ruud Google Glass eigenaar Roswell Balentien, oprichter van Tourdash.com (inmiddels verkocht), zo gek kreeg om naar Den Haag te komen om zijn Google Glass te demonstreren bij T-Mobile.

En zo stonden Tim en Roswell vanmiddag samen in een bomvol T-Mobile auditorium in het bijzijn van zijn Tim's klas, de juf, veel T-Mobile collega's en uiteraard ook een aantal T-Mobile klanten die voor deze unieke gelegenheid uitgenodigd waren.

In 30 minuten vertelde Tim je alles wat je nog niet over Google wist. En om te dubbelchecken of zijn klasgenoten wel hadden opgelet had hij op het eind nog wat inhoudelijke vragen over zijn spreekbeurt aan hen, briljant.

 

Google Glass demo door Roswell Balentien

google-glass-roswell-balentien-tourdash-740x278

Hierna was de vloer aan Roswell voor een Google Glass demo. Even wat quick facts: Google Glass is in principe geen stand-alone device. Je haalt er meer uit wanneer je hem 'paired' met je Android of iOS device, waarbij, ...tromgeroffel... boem, Android beter integreert dan iOS. Google Glas is spraak gestuurd. De bril herkent een stem, niet jouw stem specifiek. Dat betekent dat iemand die voor je staat in de lift, terwijl jouw Google Glass aan staat, in staat is om o.b.v. het spraak commando "take picture" een selfie te maken met jouw Google Glass, wie wil dat nou niet.

Roswell liet m.b.v. een kabel gekoppeld aan Google Glass op het grote scherm aan de zaal zien, wat hij zag door zijn bril. Hij demonstreerde het aan/uitzetten van de bril met de opdracht "Ok Glass!", hoe je foto's kunt nemen met het commando "Take picture", filmpjes kunt opnemen, een recept met je favoriete ingrediënt kunt opvragen of kunt vragen aan Google Glass wie de president van Amerika is, waarmee je gegarandeerd de wisselbokaal van de maandelijkse pub quiz zult winnen.

Na een leuke interactieve sessie was het daarna nog de beurt aan een select gezelschap waaronder ikzelf om de bril uit te proberen, hoe gaaf! En dat zet je als internet innovator wel aan het denken. Hoewel de mogelijkheden nu nog wat beperkt over kunnen komen, is het toch niet mis wat je nu al kunt met een Google Glass.

 

Google Glass voor op reis

En denk eens verder. Hoe ziet de toekomst eruit wanneer je dit soort devices breder gaat inzetten. Hoe kan Google Glass je vakantie of zakenreis anders of makkelijker maken.

Wat voor behoefte heeft iemand die zakelijk veel voor zijn/haar werk reist? Stel je komt in Bangkok het vliegtuig uit. Waar is die taxi standplaats? Bangkok airport heeft namelijk 5 verdiepingen. Voordat iemand zonder Google Glass uitgevonden heeft waar de taxi's zijn, zit jij dankzij je Google Glass wel op tijd aan tafel bij die business deal. Een projectie van indoor Google Maps op je Google Glass heeft je namelijk snel langs duizenden mensen naar de taxi standplaats kunnen helpen.

Ik weet niet of je wel eens in Parijs geweest bent maar er zijn legio restaurant waar de kwaliteit echt bedroevend is. Google Glass presenteert je binnen no-time reviews in je gezichtsveld van het desbetreffende restaurant waardoor je voordat je je tanden in die bevroren eendenbout zet al weet of dit een goede keuze is of toch niet.

En hoe vaak komt het niet voor dat backpackers ergens aan komen zonder een hotel geboekt te hebben. Je bezoekt die bestemming ook nog eens in een periode van een nationale feestdag waardoor hotels allemaal bomvol zitten. Je Lonely Planet laat je in de steek want die info staat op papier dus per definitie niet actueel. Google Glass geeft je zonder je smartphone uit je rugzak te hoeven vissen info over kamers die wel beschikbaar zijn. En hij leidt je ook nog naar het desbetreffende hotel toe m.b.v. Google Maps navigatie projectie op je Glass.

 

Google Glass vs privacy

Privacy issues komen ook regelmatig voor in artikelen. Je kunt nu namelijk ineens zomaar foto's en filmpjes maken zonder dat anderen dat merken. Die discussie werd ook door Roswell met 'bullshit' terecht afgedaan. Er bestaan al lang apparaten zoals een spycam die exact het zelfde kan.

 

Google Glass zet aan tot innovatie 

Maar wat ik eigenlijk nog veel belangrijker vind: Google Glass is wat mij betreft niet af, misschien wel nooit af. Het is een device dat inspireert en aanzet tot innovatie. In de TV serie Buck Rogers (ken je klassiekers) kwamen af en toe al ruimtewezens voor met Google Glass achtige meuk op hun hoofd. Dat soort dingen was tot een paar jaar geleden science fiction. Het 'fiction' gedeelte kunnen we er nu af slopen, het is echt!

En wat critici wellicht nog niet door hebben is dat Google Glass met name een enabler is. Het is net als bij de iPhone uiteindelijk aan de markt, aan developers en innovators om functionaliteit te creëren die het voor jou en mij een relevant apparaat maken. Zoals TV kijken op een tablet. Waarom zou je dat 10 jaar geleden gewild hebben. Je had toch al een TV? Toch kijkt men inmiddels en massa tv via apps als TV Gemist of de app van je kabel provider op een tablet. Of 'erger' men kijkt helemaal geen TV meer en via een tablet alleen maar naar Netflix.

Ik zie Google Glass dan ook vooral als een nieuw begin. Het ding is nog niet af, wordt verder ontwikkeld, is uniek en het eerste device in zijn soort dat de markt haalt. Dat betekent dat er nog veel aan zal moeten gebeuren voordat het grote publiek dit op gaat pikken. Maar laten we vooral niet op Google wachten totdat zij er iets gaafs mee gaan doen als we dat ook zelf kunnen ontwikkelen.

 

Toetje

En waren ooit eerder innovaties waar ook niet iedereen enthousiast over was. Daarom hier nog een paar filmpjes over hoe we in de jaren '90 dachten over mobiel bellen, en de eerste reactie van Steve Ballmer, voormalig CEO van Microsoft, na het zien van de eerste iPhone.

 

Tot slot...

Rest mij uiteraard om sprekers Tim Huigsloot en Roswell Balentien te bedanken voor hun inspirerende sessies. Respect als je 12 jaar bent en voor ruim 100 man even je spreekbeurt houdt Tim. En Roswell enorm bedankt dat je zonder iemand te kennen spontaan je Google Glass ter beschikking wilde stellen. Je hebt er enorm veel mensen mee geïnspireerd.

Valkenboskade 672
2563 JR Den Haag

Ik help organisaties met het opzetten van chatbots, artificial intelligence, digitale service en sales concepten. Daarnaast deel ik mijn expertise ook om bestaande websites, webshops, self-service functionaliteit en mobiele apps te optimaliseren.

 

© Copyright 2010-2024 Louis Jansen Digital Consultancy. All Rights Reserved