Freelance & Interim Digital Transformer

Freelance lead product owner & agile coach

Wil je aan de slag met digitale transformatie? Of zoek je bijvoorbeeld tijdelijk een product owner voor het realiseren van een nieuwe dienst? Dan kom ik je op freelance of interimbasis graag helpen.

Ik heb ervaring met de volgende agile rollen:

Louis Jansen freelance digital consultant & online strateeg

Interim agile product manager / program manager

Wil je gaan werken met meerdere scrum teams? Ga je agile opschalen naar meerdere value streams? Of heb je juist ondersteuning nodig bij het runnen van je backlog of agile programma? Dan kom ik je graag helpen in de rol van agile product manager.

Als agile product manager geef ik duidelijkheid en focus aan (scrum) teams over doelen en kpi's van een value stream of value group. Ik creëer samen met de stakeholder van de value stream een visie die past bij de doelen en kpi's. En ik zorg dat de backlog epics en features bevat die aansluiten bij de doelen en kpi's.

 • Formuleren en afstemmen visie
 • Sturen op doelen en kpi's
 • Verantwoordelijk voor backlog
 • Zorgen dat scrum teams voldoende werk hebben
 • Verantwoordelijk voor team happiness


Maak een afspraak

Interim agile epic owner

In de rol van interim of freelance agile epic owner ben ik verantwoordelijk voor de realisatie van een epic op de backlog. Ik zorg er samen met de stakeholders van de epic voor dat de epic een s.m.a.r.t. doel krijgt, opgehakt wordt in kleinere stukken (features) en dat deze features omgezet worden in starter user stories. Hier kan de agile product owner met zijn scrum team mee aan de slag kan.

In deze opzet werk ik graag samen met scrum teams voor het ontwikkelen van producten en services. Een designteam of prototype haak ik graag aan voor het creëeren van een prototype. Hiermee kun je een early feedback loop vanuit de klant creëeren. De feedback die je hiermee ophaalt kun je al verwerken in je MVP, je minimum viable product.

 • Verantwoordelijk voor realisatie van de epic
 • Formuleren en afstemmen epic doel
 • Epic omzetten in features in user stories
 • Afstemmen mvp en acceptatie criteria
 • User stories visualiseren en presenteren


Neem contact me mij op

Interim agile product owner

Heb je een specifiek online product, mobiele app of stuk online functiontaliteit dat je wilt laten bouwen? Dan kan ik je als freelance interim product owner helpen bij het bouwen van werkende software.

Als interim agile product owner stem ik de inhoud van de backlog af met een epic owner of andere stakeholders. De backlog vormt de basis van de sprints waar het scrum team aan werkt. In de ideale wereld werk ik voor customer facing oplossingen eerst met een designteam of prototyper aan een prototype om met eindgebruikers een 'early validation' te kunnen doen. Zo kun je al voor de daadwerkelijke bouw van een product hoogwaarde feedback verwerken in de software die als eerste live gaat voor de klant of eindgebruiker.

Als agile product owner help ik je graag met:

 • Customer insights vertalen naar een oplossing voor de klant
 • Visualiseren van user stories
 • Refinen van user stories en acceptatie criteria
 • Afstemmen van de backlog met epic owner en stakeholders
 • Team happiness en velocity te laten groeien


Maak een afspraak

Interim digitale transformatie consultant

Continu veranderende klantbehoeftes vragen om organisaties die snel in kunnen spelen op deze veranderingen. Dat vraagt om flexibiliteit van it-enablers én flexibiliteit van mensen. Bij sommige bedrijven is voor één van beiden een transitie nodig, vaker voor allebei. Deze transitie noemen we digitale transformatie.

Vaak wordt digitale transformatie als een it-programma gezien, iets wat eindig is. Dat is wat mij betreft ten onrechte, omdat mensen over techniek beslissen, althans nu nog wel en omdat klantbehoeftes zullen blijven veranderen. Met een rij nieuwe it-enablers ben je er dus niet. Digitale transformatie kun je beter vergelijken met een tijdperk en mindset waarin je als organisatie terecht komt.

Als freelance interim digitale transformatie consultant ondersteun ik organisaties bij het transformeren van it-enablers én bij de culturele transformatie.

Wat kan ik als freelance digitale transformatie consultant zoals voor je doen:

 • Doel en businesscase definiëren digitale transformatie
 • Digitale transformatie én culturele transformatie
 • Toetsen bestaande opzet digitale transformatie
 • Kennis overdragen zodat mensen intern dit zelf kunnen doen
 • Future proof maken digitale transformatie opzet

Dit doe ik het liefst met mensen uit de organisatie zelf. Digitale transformatie is van iedereen. Externe knowhow op het gebied van digitale transformatie, een frisse blik en een creatieve geest kunnen hier uitstekend bij helpen.


Neem contact me mij op

Interim agile coach

Van scrum team tot management team, ik ondersteun teams graag om een stap voorwaarts te maken in het kader van digitale transformatie. Wat mij betreft, is één van de belangrijkste en onderschatte elementen van digitale transformatie de benodigde mindset. Tranformeren gaat over verandering, en verandering zorgt vaak voor weerstand.

Daarom is agile of digitale transformatie ook geen doel, maar een middel. Een deel van de oplossing zit vaak in het probleem dat je wilt oplossen, het bijbehorende doel en ervoor zorgen dat mensen binnen de organisatie dit begrijp én gaan omarmen.

Om digitale transformatie succesvol te laten zijn help ik je graag om:

 • Het bovenstaande vorm te geven
 • Teams supporten om zelf keuzes te maken
 • Stappen bepalen die nodig zijn voor digitale transformatie


Idealiter help ik teams om de rol van agile coach zelf op te pakken. Agile en de rol van agile coach is een rol die iedereen in een bedrijf kan invullenn. Agile draait om open en heldere communicatie. Elkaar daarop durven coachen is iets wat de groei van teams op het vlak van hapiness, reliability en velocity enorm bevordert.


Huur mij in als agile coach

Het Agile Manifesto is niet bedacht om in beton gegoten te worden. Bovenstaande rollen zijn voor mij daarom een indicatie van de waarde die ik kan toevoegen binnen organisaties. In welke vorm dat precies is en hoe de rol heet, vind ik niet belangrijk. Zolang ik waarde kan toevoegen en de wens bestaat om inhoud en manier van werken te verbeteren, kom ik graag in contact met je!


Stuur me een bericht

of kies één van deze opties

Valkenboskade 672
2563 JR Den Haag

Ik help organisaties graag met het opzetten van chatbots, voice assistants en digitale service & sales concepten. Daarnaast deel ik mijn expertise ook graag om bestaande digitale omgevingen zoals webshops, self-service functionaliteit en mobiele apps te optimaliseren.

 

© Copyright 2010-2023 Louis Jansen Digital Consultancy. All Rights Reserved

Search